Gamla Brukshandeln B&B

Brukshandeln

 

HUSETS HISTORIA

Huset byggdes 1809 på samma plats som smeder bott sedan 1600-talet då de Geer lät bygga Lövstabruk. I hundra år stod en smedsbostad här på tomten, sedan behövde man ett Wärdshus i Bruket och lät uppföra denna byggnad. Huset verkade som Wärdshus i ca hundra år tills man behövde en större Brukshandel. Då byggdes denna byggnad om till affär och 1930 byggde man dessutom till en tredje våning. Så längst ner i huset var affären, på mellanplanet bodde butiksföreståndaren och högst upp i huset kunde de anställda hyra in sig i ett utav de tre rummen. Dessa tre rum är nu gästrum.

Sedan 2010 äger Barbro Nyberg och hennes man Thomas detta fantastiska hus och driver ett mindre B&B med 4 rymliga gästrum med utsikt över 1700-talsbruket. Deras intresse av historiska platser och byggnader gjorde att de hamnade här. Så med stort engagemang men också med stort ansvar förvaltar de denna byggnad genom att underhålla och vårda den till glädje inte bara för dem utan också för deras gäster.

I gamla affärsdelen serveras idag frukost och i gamla kontoret på bottenvåningen finns det fjärde gästrummet.

Så välkomna och njut av denna fantastiska plats, Lövstabruk och till detta fantastiska hus, Gamla Brukshandeln som med öppen famn tar emot er gäster.