logo-image

Gamla Brukshandeln B&B

Brukshandeln

 

HUSETS HISTORIA

Huset byggdes 1809 på samma plats som smeder bott sedan 1600-talet, då Louis de Geer lät bygga Lövstabruk. I hundra år stod det en smedsbostad här på tomten, i början utav 1800-talet behövde man ett Wärdshus i Bruket och lät uppföra denna byggnad. Huset verkade som Wärdshus i cirka hundra år tills man behövde en större Brukshandel. Då byggdes denna byggnad om till affär och 1930 byggde man dessutom till en tredje våning. Så längst ner i huset var affären, på mellanplanet bodde butiksföreståndaren och högst upp i huset kunde de anställda hyra in sig i ett utav de tre rummen. Dessa tre rum är nu gästrum.

Sedan 2010 äger vi, Barbro Nyberg och maken Thomas detta fantastiska hus och vi driver ett mindre B&B med 3 rymliga gästrum med utsikt över 1700-talsbruket. Vårt intresse av historiska platser och byggnader gjorde att vi hamnade här. Med stort engagemang men också med stort ansvar förvaltar vi denna byggnad genom att underhålla och vårda den till glädje inte bara för oss utan också för våra gäster.

I gamla affärsdelen serveras idag frukosten.

Så välkomna och njut av denna fantastiska plats, Lövstabruk och till detta fantastiska hus, Gamla Brukshandeln som med öppen famn tar emot er gäster.